WONDER GIRLS ROMANIA
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Xhildren Of Empire Romania

Share | 
 

 Love,So Divine

Go down 
AuthorMessage
Wonder Girl
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 330
Data de inscriere : 2011-05-14
Varsta : 23
Localizare : Seoul

PostSubject: Love,So Divine   Mon Jul 11, 2011 10:23 am

Benedicamus Domino ! este binecuvântarea pe care Kyu-Sik (interpretat de actorul Kwon Sang-woo), un tânăr novice al cărui vis este să devină preot catolic, o spune celorlalţi novici pe care-i trezeşte, pentru a merge la slujba de dimineaţă . Voci calde şi cristaline îi răspund la această binecuvântare, doar un singur novice se pare că mai doarme încă şi întârzie să răspundă Deo Gratias ! acesta fiind nimeni altul decât vechiul său amic Shin Seon-dal (interpretat de actorul Kim In-kwon), un tânăr inclinat mai mult către viaţa lumească decât cea laică.


Kwon Sang-woo aka Kyu-Sik

Această latură a sa apare încă de la începutul filmului, când Kyu-Sik îl surprinde pe Seon-dal, când vrea să intre pe furiş în seminar, încercând să escaladeze zidul destul de gros şi înalt cu care este împrejmuită curtea. Se prăbuşeşte zgomotos la pământ , moment în care Kyu-sik îl întreabă: “Unde ai fost? Am salvat oaia ce era pierdută” Însă un mic obiect scăpat în iarbă îl trădează, aceasta fiind o brichetă frumos colorată, având silueta unei tinere atrăgătoare desenată pe ea : “Ce-i asta ?… Ce ?…. Oaia era de departe, nu-i aşa ? Aşa e, foarte tare rusoaica… Kyu-sik ştii ce cred eu ? Ca viitori preoţi n-ar trebui sã neglijãm oile ruseşti”. Însă Kyu-sik îi aduce aminte că tocmai în acea zi erau de rând pentru a sluji şi că ar face mai bine dacă s-ar grăbi şi să nu uite că peste o lună vor fi acceptaţi în rândul clericilor şi vor fi numiţi preoţi, deci ar trebui să fie punctuali la slujba religioasă. După care o zbughesc la fugă către biserică pentru a ajunge în timp util, drumul până la biserică fiind presărat cu momente hazlii.


Odată ajunşi la destinaţie se pregătesc de mesa, îmbrăcaţi în straie imaculate şi mănuşi pentru procesiune par nişte îngeraşi. Sugubăţul Seon-dal este cât pe ce să dărâme paharul cu prescurile pentru împărtăşanie, fapt care-l face pe Kyu-sik să-i readucă aminte : ”Ai uitat cã însuşi Papa l-a sfinţit ? Dacã îl spargi, poţi fi exmatriculat din seminar”. Seon-dal îi răspunde nonşalant : ”Nu-i aşa uşor să fii dat afară de la seminar….. Asta-i părerea ta …. Sã mergem….. Tu iei cădelniţa” .


Procesiunea se pune în mişcare, Kyu-Sik ţinând paharul cu prescuri iar Seon-dal ţine cădelniţa şi îl urmează în spatele lui…. Însă, o crud destin, fumul de tămâie care se înalţă spre bolta bisericii îl îneacă pe Seon-dal. Acesta începe să tuşească şi îl împinge pe Kyu-sik, care se împiedică şi cade. Odată cu el toate prescurile din pahar, zboară prin aer, aterizând pe covor, odată cu ele aterizând şi paharul sfiinţit care…. se rupe. Cu o voce nevinovată Seon-dal îi spune prietenului său: “Nu mi-ai spus că Papa l-a sfinţit ? De ce e aşa fragil ?”


Se pare că ascensiunea către preoţie ar putea rămâne doar un vis, însă celor doi li se mai dă o şansă. Vor fi trimişi să facă penitenţă la biserica dintr-un mic sat, acolo trebuind să slujească până vor fi chemaţi înapoi, ispăşindu-şi astfel pedeapsa pentru greşeala comisă.
Pe drumul către noua lor biserică Seon-dal încearcă să-i ridice moralul lui Kyu-sik însă se pare că rezultatul este tocmai invers.
“Norocoşi ” cum sunt o vor întâlni în drumul lor pe Yang Bong-hee (interpretată de actriţa Ha Ji-won) o tânără plină de viaţă, care tocmai s-a întors din SUA pentru a-şi vizita prietenul Jin-ho, ţiinta ei fiind căsătoria cu el.


Însă după această întâlnire, viaţa novicelui Kyu-sik va lua o întorsătură de 180 de grade: ” Viaţa mea este un iad de când am întâlnit-o.Viitorul meu e tragic”.
Ajunşi la biserica din sat (sacristia fiind plină de unelte a căror simplă vedere îl cam înspăimântă pe Seon-dal) sunt întâmpinaţi de părintele Nam (interpretat de către regretatul actor Kim In-moon), care-i întreabă despre ce au studiat la seminar. Kyu-sik, sincer de felul lui îi răspunde” Despre curtea eclesiastică, pe când domnea Consiliul de la Trient iar după numire o să studiez cum influenţează filozofiile medievale biserica”. Iar când vine rândul lui Seon-dal, acesta răspunde că :”Am studiat cum au influenţat conducătoarele Rusiei, teologia coreeanã, iar după numire interesul meu principal este să studiez conducătorii feminini”.


A doua zi, când Kyu-sik se trezeşte şi intră în biserică, o vede pe Yang Bong-hee, care doarme dusă în biserică (după o seară de băută), fata pe care au întâlnit-o cu o zi înainte în drumul lor. Dar coincidenţă aceasta este nepoata cea rebelă şi “păgână” a părintelui Nam, care nu este prea bucuros să o vadă acolo, ştiind că numele Bong-hee este echivalent cu probleme mari şi cu dureri groaznice de cap.Pentru a se putea întoarce înapoi în SUA îi propune unchiului să fie menajeră timp de o lună, plata fiind de 50 de dolari pe zi, pentru a putea strânge cei 1 500 de dolari necesari pentru achiziţionarea biletului de avion. Îi promite că îi va ajuta să aibă grijă de copii de la orfelinat, făcând pe şoferul pentru excursiile organizate pentru micuţi.


Kyu-sik oricât de mult încearcă să se înţeleagă cu Bong-hee, nu reuşeşte, aceasta enervându-l peste măsură, trebuind neapărat să se confeseze părintelui Nam: “Mãrturisesc cã am urât-o pentru că s-a purtat cu nesimţire în prezenţa lui Dumnezeu. Merit penitenţă. Penitenţă ? Dar nu-i un păcat grav. Este. Ca viitor preot, merit să fiu pedepsit. Bong-hee va fi pedepsită. Am o idee. Încearcă s-o botezi. Părinte, e prea dur. Dă-mi altă pedeapsă. Învaţ-o catehismul, ca să fie botezată.Consideră asta ca parte din pregãtire……Părinte ? Părinte ?….. Cine ştie ? Poate este uşor de înduplecat….. N-o cunoşti….. Nu este umană. “


Oare va reuşi Kyu-Sik să-şi ducă până la capăt penitenţa, să o convertească şi să o boteze pe “micuţa diavoliţă” ? Va putea să o facă să înţeleagă că Deo Gratias este : „E ca un cod secret. Când îţi mãrturiseşti dragostea, e jenant dacă te aude cineva. Aşa că eu doar îi şoptesc lui Dumnezeu la ureche cã Îl iubesc şi Îi mulţumesc.”
Back to top Go down
View user profile http://se7enworld.forumotion.com/
Wonder Girl
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 330
Data de inscriere : 2011-05-14
Varsta : 23
Localizare : Seoul

PostSubject: Re: Love,So Divine   Mon Jul 11, 2011 10:24 am

Back to top Go down
View user profile http://se7enworld.forumotion.com/
 
Love,So Divine
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Fridays Cry-Love is a Fire
» Stone love vs Body Guard vs Innercity 94
» City Rock v Stone Love: Spanish Town, JA 1991
» Jah Love Muzik: Hagley Park Rd. New Years 1979. (Brigadier Jerry)
» Stone Love: Biltmore Ballroom, Brooklyn, NYC. 1989

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wonder Grils Romania :: Filme :: KDrama-
Jump to: