WONDER GIRLS ROMANIA
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Xhildren Of Empire Romania

Share | 
 

 Dae Jang Geum

Go down 
AuthorMessage
Wonder Girl
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 330
Data de inscriere : 2011-05-14
Varsta : 23
Localizare : Seoul

PostSubject: Dae Jang Geum   Mon Jul 11, 2011 10:15 am

Povestea se desfăşoară în Coreea în timpul domniilor regelui Seongjong, regelui Yeonsan-gun (1494-1506) şi a regelui Jungjong (1506-1544). Povestea începe cu Regina Yun, mama regelui Yeonsan-gun, care este otrăvită de un grup din garda imperială aflată sub comanda regelui.
După incident, un paznic imperial, Seo Cheon-Soo, care a însoţit grupul, suferă un accident în drum spre casă. El este salvat de un enigmatic ermit, care îi spune că viaţa lui va gravita în jurul a trei femei; una pe care el nu vrea să o omoare, dar va muri din cauza lui, altă femeie căreia vrea să-i salveze viaţa, dar care va muri din cauza lui, şi o a treia care o să-l omoare, dar va salva multe vieţi. (Nu devine limpede decât mult mai târziu că cele trei femei sunt Lady Yun (mama lui Yeonsan-gun), Park Myeong-I (mama lui Jang Geum), şi în cele din urmă, Jang Geum).
Primejdiile psihologice prevăzute îl fac să demisioneze. Park este o ucenică de la bucătăria regală, martoră la o conspiraţie a doamnei Choi împotriva Reginei Mamă. Park Myeong-I este acuzată pe nedrept că a întreţinut relaţii nepotrivite cu un ofiţer, în cercul interior al personalului superior de la bucătărie şi este obligată să bea otravă. Ea este salvată de doamna Han, cea mai bună prietenă a ei de la palat, care îi administrează un antidot. Mai târziu, ea va fi salvată din greşeală de către pensionatul Seo. Cei doi se căsătoresc şi trăiesc în secret într-un sat, ca oameni dintr-o clasă inferioară. Acolo se naşte fiica lor, Seo Jang-geum.
În anul 1504 regele Yeonsangun ordonă o investigaţie masivă în cazul morţii mamei sale şi îl găseşte pe Seo Cheon-Soo şi familia lui, în mare parte datorită lui Jang-Geum, care spusese că familia sa nu a fost din clasa inferioară şi că tatăl ei a fost ofiţer militar la palat. Aceasta conduce la arestarea lui Seo şi la împrăştierea familiei acestuia. Jang Geum şi mama ei fug, dar mama ei este rănită mortal de către duşmanii lor. Înainte de moarte, ea îi spune lui Jang-Geum ultima ei dorinţă, aceea ca ea să devină Prima Doamna la Bucătăria Regală şi să scrie în Cartea Primelor Doamne de la Bucătărie nedreptatea facută asupra ei. (Acest lucru a fost îndeplinit în timpul episoadelor de mai târziu al seriei, unde Jang-Geum a plâns în timp ce a scris acest lucru.)
Jang-Geum reuşeşte să intre în palat. Prin curajul, curiozitatea, talentul, bunătatea şi determinarea ei, ea o ajută pe Doamna Han Baek-Young (cea mai buna prietena a mamei sale, lucru pe care ea îl descoperă mult mai târziu), pentru a deveni Prima Doamna a Bucătăriei. Ea trece prin multe încercări şi este invidiată, deoarece este mai inteligenta decât alte ucenice. Jang-Geum continuă să gătească cu filozofia că obiectivul de a găti este acela de a aduce sănătate şi fericire persoanei ce mănâncă. O conspiraţie condusă de doamna Choi şi de nepoata ei Geum-Yeong, precum şi oficiali de rang înalt şi negustorul Pan-Choi Sul (fratele doamnei Choi), cu scopul de a păstra monopolul asupra livrărilor la Bucătăria Regală, au ca rezultat exilarea doamnei Han şi a lui Jang-Geum în insula Jeju ca sclave, pe baza unor acuzaţii false de trădare. În drum spre insula Jeju, epuizată, doamna Han moare. Înapoi în palat, doamna Choi o înlocuieşte şi devine Marea Doamna de la bucătărie.
În timp ce Jang-Geum este pe Insula Jeju, o întâlneşte pe Jang-Deok, pe care o crezuse o fosta sclavă. Ea descoperă că Jang-Deok este un medic celebru. Natura şi pragmatismul acesteia, iniţial o ofensează, dar află că ea este dedicata pentru salvarea vieţilor omeneşti. Jang-Geum află că femeile medic competente, pot lucra în Palat printr-un proces de selecţie riguros. Ea îşi dă seama că este singurul mod în care poate reveni la palat pentru a le răzbuna pe mama ei şi pe doamna Han. În urma sfaturilor lui Jang-Deok, ea învaţă medicină, iar perseverenţa şi tenacitatea fac din ea o infirmieră competentă. În încercarea sa de a deveni infirmieră de medicină generală, ea trebuie să scape de ea însăşi şi de ura din inima ei şi să îmbrăţişeze cu adevărat virtuţile de a fi un medic. Învată acest lucru şi reintră în palat.
Ea vine faţă în faţă cu Geum-Yeong, care a devenit Prima Doamna de la Bucătărie. Predecesoarea ei, nemiloasa doamnă Choi, a devenit Marea Doamnă, cea mai înaltă poziţie pe care o poate deţine o doamnă de la palat. În ceea ce priveşte complotul de care vrea să scape odată pentru totdeauna, relaţia lui Jang Geum cu ofiţerul Min Jung-ho (care este acum parte a cabinetului regal) se intensifică. Cea mai bună prietena a lui Jang Geum, Yeon-Sang, devine concubină a regelui. Jang-Geum a diagnosticat în mod corect că regele suferă de boala Behçet şi nu de febră tifoidă. Printr-un proces de interogare dramatică, faptele săvârşite de doamna Choi şi subordonaţii acesteia sunt descoperite, ducând la distrugerea familiei Choi şi a oficialilor de rang înalt (exemplu fiind prim-ministrul Oh). Doamna Choi a murit în timp ce încerca să recupereze o eşarfă de pe o stâncă, conform unei premoniţii din copilăria ei.
Prin devotamentul ei faţă de familia regală, perseverenţă şi calificare, Jang Geum a fost recunoscută ca fiind cel mai bun medic de la palat. Jang Geum a diagnosticat în mod corect regina ca având doi fetuşi morţi în pântecele ei, salvând viaţa acesteia. De asemenea a convins-o pe Regina Mama să urmeze un tratament medical şi a descoperit cauza principală a bolii cronice a regelui .
Regele se îndrăgosteşte de Jang-Geum, dar se abţine de la a o face concubină regală pentru că înţelege că Jang-Geum iubeşte medicina. Ca o recunoaştere a realizărilor sale şi din dorinţa de o păstra alături de el, Regele o face medic personal, care ii oferă titlul de "Dae" (care înseamnă "cel Mare"), precum şi poziţia oficială a treia din rangul al nouălea (în cazul în care cel mai mic rang oficial este al nouălea).
Decizia regelui este primită cu înverşunare de cărturari şi miniştri, deoarece având o femeie în elita birocraţiei de la Palat reprezintă o sfidare deschisă şi fără precedent. Jang-Geum, înţelegând că ea ar putea afirma drepturile şi capacitatea femeilor, prin acceptarea postului, fără tragere de inimă face acest lucru. Jung-ho, acordând sprijinul său ferm în promovarea ei, este pus sub acuzare pentru că merge împotriva învăţăturilor academice şi va fi exilat. Ei sunt astfel separaţi.
În ciuda îngrijirii atente oferite de către Jang-Geum, Regele intră în stare critică. El nu mai putea fi tratat cu acupunctură sau cu medicamente. Ca o ultimă soluţie, Jang-Geum a sugerat intervenţia chirurgicală (pentru care ea deja a descoperit o anestezie). Oficialii curţii au fost îngroziţi de abordarea ei revoluţionară, care a fost o raritate, în plus, Regele fiind considerat prea sacru pentru a i se permită să sângereze. Deşi Regele a crezut în ea, el a fost preocupat de faptul că ar trebui să nu se intervină chirurgical, caz în care Jang Geum ar fi fost omorâtă.
Cu deteriorarea stării sale, regele ştia că sfârşitul îi este aproape, dar a fost mult mai îngrijorat de soarta lui Jang Geum. Pentru a o proteja, regele a trimis-o departe, împotriva voinţei ei, permiţându-i să se căsătorească cu Jung-ho şi să scape de la palat. S-au căsătorit şi au trăit împreună timp de 8 ani, cu fiica lor. Toate acestea în timp ce, Jang Geum şi Jung-ho sunt obligaţi să ducă o viaţă de vagabonzi, cu detractorii în căutarea ei, de la moartea regelui Junjong. Cu toate acestea, Jang-Geum continuă sa trateze pacienţii peste tot unde se duce.
Ca urmare, aceştia au fost identificaţi în cele din urmă şi duşi la palat. În loc să fie pedepsiţi, ambii au fost reintroduşi de către Regină Mamă - fostă Regină Munjeong care a favorizat-o pe Jang Geum atunci când ea era infirmieră, iar acum îi dă o putere enormă. Jang-Geum constată că toţi prietenii ei au funcţii în palat, palatul fiind mult mai paşnic decât în perioada Choi. Jang-Geum şi Jung-ho se tem de politica de palat şi decid să avanseze. Povestea se termină cu faptul că Jang-Geum efectuează prima cezariană din Coreea.
Fapte

regina Munjeong a fost o figura majoră istorică în istoria coreeană. Ea a condus Coreea în umbră cu putere absolută, timp de 8 ani, prin intermediul fiul ei. Astfel, Jang Geum nu a fost singura femeie care a rupt barierele inegalităţii de gen şi discriminările sexuale. O notă a acestui lucru a fost menţionată în serie. Regina Munjeong a fost jucată de Park Jeong-Sook.
Jang Geum este singurul medic personal al regelui de sex feminin. Chiar şi până în prezent, medicii personali ai preşedintelui sunt bărbaţi.
Geum-Young şi Lady Choi au existat în istorie . Cu toate acestea, istoria Curţii Regale o descrie pe Doamna Choi mai rău decât în film. În afară de a face viaţa lui Jang Geum mizerabilă, ea chiar ar fi forţat-o pe Geum-Young să devină concubina regelui.
Conexiuni istorice

Dae Jang Geum a fost o persoană reală. Ea apare în Analele dinastiei Joseon, precum şi într-un document medical al timpului. Cu toate acestea, descrierile şi referirile la ea sunt rare şi în cea mai mare parte scurte. Mulţi afirmă că Dae Jang-Geum a fost prima femeie medic personal al regelui în istoria Coreei. Cu toate acestea, au fost (şi sunt încă, în zilele noastre), unii care continuă să creadă că Dae Jang-Geum este doar un personaj fictiv creionat de diferitele menţiuni ale unor medici de sex feminin, în Anale.
Back to top Go down
View user profile http://se7enworld.forumotion.com/
Wonder Girl
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 330
Data de inscriere : 2011-05-14
Varsta : 23
Localizare : Seoul

PostSubject: Re: Dae Jang Geum   Mon Jul 11, 2011 10:16 am

Back to top Go down
View user profile http://se7enworld.forumotion.com/
 
Dae Jang Geum
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wonder Grils Romania :: Filme :: KDrama-
Jump to: